Lifestyle & Beauty

St. Annepad 12
1231 AT Loosdrecht
Telefoon: 06 - 186 892 57
E-mail: noortje@lifestyle-beauty.nl
BTW-nummer: NL174367521B01
KvK-nummer: 32104062
Behandeling alleen op afspraak

Babymassage & Baby-yoga aan huis

 

Individuele cursus babymassage (zowel Nederlands als Engelstalig)

In een individuele cursus babymassage is er veel rust en ruimte. Wij komen bij u aan huis waarbij de cursus op maat gemaakt wordt voor u en uw baby. In 3 sessies van 60 minuten per keer leert u stapsgewijs de Shantala babymassage.

Shantala babymassage

De Shantala babymassage is gebasseerd op een warme, constante aanraking van een baby die ritmisch wordt uitgevoerd. De massagetechnieken beslaan het volledige lijfje van een baby. Belangrijk bij de Shantala babymassage is dat de technieken met volle aandacht worden uitgevoerd. Babymassage is een gerichte aanraking van een baby, iets anders dan aaien en strelen. Het masseren is doortastend en met een liefdevol aanraken.

Deze techniek is ontdekt door de Franse arts Frederick Leboyer. In een sloppenwijk in India kwam hij in contact met moeder Shantala die haar kindje masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Terug in Frankrijk maakte hij een studie van de manier van masseren door Shantala en introduceerde de Shantala babymassage wereldwijd. Als respect naar moeder Shantala vernoemde hij deze manier van babymassage naar haar.

Baby's verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. Na een veilig en vertrouwd verblijf van negen maanden in de moederschoot blijft de behoefte aan intimiteit en lichamelijk contact onverminderd bestaan. Tijdens de massage communiceren uw handen als het ware met de baby. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen ouder en kind. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor de baby om mee op te groeien. Babymassage is daarom zeer waardevol zowel voor ouder als kind.

Indicaties

Naast het feit dat babymassage erg ontspannen en plezierig is, kan de massage ook erg nuttig zijn voor baby's met darmkrampjes, baby's die overstrekken, onrustig zijn of veel huilen. Ook voor couveusekinderen en baby's die door bv. ziekte een tijd het contact met de ouders hebben gemist is de babymassage erg goed.

Wilt u meer informatie dan kunt u een e-mail sturen aan noortje@lifestyle-beauty.nl

 

Afbeelding